როგორ გავაუგზავნოთ შეტყობინებები Facebook Messenger-ზე

ᲠᲐ ᲤᲘᲚᲛᲘᲡ ᲡᲐᲜᲐᲮᲐᲕᲐᲓ?
 

ფეისბუქის მომხმარებლებს შეუძლიათ სამუდამოდ დაიბრუნონ შეტყობინებები, რომელთა გაგზავნასაც არ აპირებდნენ მესენჯერის საუბრებიდან, მაგრამ ფუნქციას აქვს შეზღუდვები.





ყოველი ფეისბუქი მომხმარებელს, ალბათ, მოუწია მესენჯერის კონტაქტზე შეტყობინების უნებლიე გაგზავნის საშინელება, რომელიც განკუთვნილი იყო სხვისთვის, რაც კარგია, რომ კომპანია საშუალებას აძლევს უკან დაიბრუნოს არასწორი ჩეთები და აღმოფხვრას ისინი ერთი ან ხედიდან. საუბარში ჩართული ყველა მხარე. იმის ნაცვლად, რომ სრულად გამორთოთ Facebook Messenger უხერხულობის გამო, მომხმარებლებს შეუძლიათ შეინახონ სახე ონლაინში, რამდენიმე მისაღები შენიშვნით.






The 'გაუგზავნა' ოფცია ხელმისაწვდომია ფეისბუქის მესენჯერის ჩანართის მეშვეობით მთავარ პლატფორმაში დესკტოპის აპის საშუალებით. მასზე წვდომა ასევე შესაძლებელია messenger.com-ის, ასევე Messenger-ის მობილური აპლიკაციების მეშვეობით iOS და Android-ზე. როდესაც ფეისბუქის ჩეთის თემაში შეტყობინება არ გაიგზავნება, შეტყობინება, რომელშიც ნათქვამია, რომ პირმა გააუგზავნა შეტყობინება, ჩაანაცვლებს წაშლილ ჩატის ბუშტს. საუბარში ჩართული ადამიანები კვლავ დაინახავენ ჩეთის ისტორიაში ჩაწერილ ამ ახლა არარსებულ შეტყობინებებს, მაგრამ ვერ წაიკითხავენ თავდაპირველ შეტყობინებას, თუ წაშლამდე არ წაიკითხეს. ეს განსხვავდება Facebook Messenger-ის გაქრობის რეჟიმისგან, რომელიც საშუალებას აძლევს მომხმარებლებს დაუკავშირდნენ ჩეთის ისტორიაში შეტყობინებების არქივის გარეშე, სანამ ფუნქცია აქტიურია.



დაკავშირებული: როგორ გავაგზავნოთ WhatsApp შეტყობინებები თქვენს კომპიუტერზე

Მიხედვით TechCrunch , შეტყობინებების გაუგზავნის შესაძლებლობა ხელმისაწვდომია 2018 წლიდან, მაგრამ მაშინ მომხმარებლებს მხოლოდ ათი წუთი ჰქონდათ შეტყობინების მიღებიდან მისი უკან წაღება; ამის შემდეგ იგი სამუდამოდ ჩაიწერა. ახლა მომხმარებლებს შეუძლიათ მუდმივად 'გაუგზავნე ყველასთვის' და წაშალეთ შეტყობინებები ყველას თვალთახედვით, ან უბრალოდ დამალეთ შეტყობინებები, რომელთა დანახვა აღარ სურთ არჩევით 'გაუგზავნეთ თქვენთვის.' დესკტოპის ვებ-ბრაუზერზე ამის გასაკეთებლად გადადით facebook.com-ზე, დააწკაპუნეთ მესენჯერის ხატულაზე გვერდის ზედა მარჯვენა კუთხეში და აირჩიეთ საუბარი. გარდა ამისა, გადადით პირდაპირ messenger.com-ზე და გახსენით საუბრის თემა. წასაშლელად და ასარჩევად დააწკაპუნეთ სამი წერტილის ხატულაზე შეტყობინების ბუშტის გვერდით 'გაუგზავნო'. აირჩიეთ შორის 'გაუგზავნე ყველასთვის' ან 'გაუგზავნეთ თქვენთვის.' მას შემდეგ რაც არჩევანი გაკეთდა, დააწკაპუნეთ 'გაუგზავნო'.






გააუქმეთ შეტყობინება ან უბრალოდ წაშალეთ იგი ხედიდან

მომხმარებლებს ასევე შეუძლიათ გაააქტიურონ Messenger აპი თავიანთ მობილურ ტელეფონებზე და გახსნან ჩეთის თემა, საიდანაც სურთ წაშალონ შეტყობინებები. იპოვეთ წასაშლელი ტექსტის ბუშტი, დიდხანს დააჭირეთ მასზე, სანამ არ გამოჩნდება პარამეტრები. ანდროიდის მომხმარებლებს შეუძლიათ შეხება 'გაუგზავნა' და აირჩიე შორის 'გაუგზავნე ყველასთვის' ან 'გაუგზავნეთ თქვენთვის.' iPhone-ის მფლობელებმა უნდა დაარტყონ 'მეტი' არჩევის წინ 'გაგზავნა,' მაშინ 'გაუგზავნე ყველასთვის' ან 'გაუგზავნეთ თქვენთვის.'



ფეისბუქის ზოგიერთი მომხმარებლისთვის უცოდინრობა შეიძლება იყოს აბსოლუტური ნეტარება. ვიდრე უნდა დაბლოკეთ ვინმე მესენჯერზე , ადამიანებს შეუძლიათ გამოიყენონ 'გაუგზავნეთ თქვენთვის' ვარიანტი და დაივიწყეთ, რომ ოდესმე გაუგზავნეს შეტყობინება ვინმეს ისე, რომ არ წაუღიათ განცხადება და ფეისბუქის სხვა მომხმარებლის შესაძლებლობა კვლავ დაინახოს შეტყობინება. მიუხედავად იმისა, რომ გაითვალისწინეთ Facebook Messenger არსებითად უსაფრთხოა , წაშლილი ჩეთები კვლავ შეიძლება იყოს შეტანილი ანგარიშებში, როდესაც მომხმარებელი ან ვინმე ჩატში ჩამოტვირთავს მათი Facebook მონაცემების ასლს. ის იტყვის, რომ შეტყობინებები არ იყო გაგზავნილი ჩეთში და არა ის, რაც თავდაპირველად იყო ნათქვამი შეტყობინებებში. გარდა ამისა, შესაძლებელია სხვა ფეისბუქი მომხმარებლებმა შეიძლება უკვე ნახეს ან გაგზავნეს შეტყობინება წაშლამდე.






შემდეგი: როგორ მოვძებნოთ მეგობრების დაბადების დღეები Facebook-ზე (iPhone, Android და კომპიუტერი)



წყარო: ფეისბუქი , TechCrunch