როგორ უნდა გამორთოთ 'ძებნა ჩემი' iPhone- ზე გაყიდვის ან განახლების დაწყებამდე

ᲠᲐ ᲤᲘᲚᲛᲘᲡ ᲡᲐᲜᲐᲮᲐᲕᲐᲓ?
 

ძველი iPhone- ის ჩასვლამდე, Apple რეკომენდაციას აძლევს მომხმარებლებს, გამორთონ 'იპოვნე ჩემი' ფუნქცია, რათა თავიდან აიცილონ ახალი მფლობელის ადგილმდებარეობა.





IPhone, iPad ან ნებისმიერი სხვას გაყიდვამდე, ვაჭრობამდე ან გაჩუქებამდე ვაშლი მოწყობილობა, რეკომენდებულია მომხმარებლებმა გამორთონ 'იპოვნე ჩემი' ფუნქცია. Find My არის მდებარეობის ტრეკერის აპლიკაცია, რომელიც ადამიანის iPhone- ს ან სხვა Apple მოწყობილობას პოულობს დაკარგვის ან მოპარვის შემთხვევაში. იგივე ფუნქციონირება, რომელიც მომხმარებელს ეხმარება დაკარგული მოწყობილობის პოვნაში, თუმცა მისი გადაცემის შემთხვევაში შეიძლება უსაფრთხოების რისკს შეუქმნას მოწყობილობის ახალი მფლობელი.






Find My პირველად დაინერგა დეველოპერების მსოფლიო კონფერენციაზე 2019 წელს. იგი შედგება Apple- ის ორი წინა მახასიათებლისაგან: Find My Friends და Find My iPhone, და ორი მათგანი გაერთიანდა, რომ მოწყობილობებისა და მეგობრების თვალყურისდევნება გამარტივდეს ერთიდან. ადგილი ეს სერვისი უფრო მეტია, ვიდრე მხოლოდ მდებარეობის ტრეკერი.



ამავე თემაზე: Apple– ის უსაფრთხოების უფროსი დაადანაშაულეს შერიფის ოფისის მოსყიდვაში 200 iPad– ით

იპოვნე ჩემი შეუძლია დაკარგული iPhone- ების, iPad- ების, Apple Watches- ის, Mac- ების და AirPod- ების განთავსებაც კი. მომხმარებლის მოწყობილობების მდებარეობა და მათი ნათესავების მოწყობილობები, თუ Family Sharing არის დაყენებული, ჩანს რუკაზე და Find My შეიძლება გამოყენებულ იქნას მოწყობილობიდან ხმის გასაღებად, რათა ახლომდებარეში განსაზღვროთ იგი. თუ მოწყობილობის ბატარეა დაბალია, მისი ბოლო ცნობილი ადგილმდებარეობა შეიძლება დროშით მონიშნოთ რუქაზე და Find My ქსელი ასევე დაგეხმარებათ მოწყობილობების პოვნაში სხვა ადამიანების Apple მოწყობილობებით შუქურის გადაცემით. საჭიროების შემთხვევაში, მოწყობილობები შეიძლება აღინიშნოს, როგორც დაკარგული, შეტყობინებით და საკონტაქტო ნომრით ნაჩვენები იქნება მათთვის, ვინც იპოვის მათ, ან მითითებულია, რომ ყველა მონაცემი წაიშლება, თუ ისინი არ აღდგება. ხალხს შეუძლია გამოიყენოს Find My, რომ გააზიაროს თავისი ადგილმდებარეობა და გაუგზავნოს შეტყობინებები მეგობრებს, როდესაც ისინი ჩამოდიან ან დატოვებენ მითითებულ ადგილს. ამ ყველაფრის განმავლობაში, მესაკუთრის ინფორმაცია და ადგილმდებარეობა ინახება კერძო.






ფილმები, როგორიცაა დაკარგული კიდობნის რეიდები

Apple- ის 'Find My' გამორთვა

Apple უსაფრთხოების გამორთვას გირჩევთ გამორთოთ Find My ფუნქცია, სანამ iPhone გაჩუქებთ. როდესაც Find My ფუნქცია გამორთულია, iPhone წაიშლება ძებნა ჩემი სერვისის მოწყობილობების სიიდან. ეს გამორიცხავს ახალი მესაკუთრის მდებარეობის წინა მფლობელის წინაშე მყოფობის შესაძლებლობას. ის ასევე თიშავს აქტივაციის დაბლოკვას, რაც ხელს უშლის სხვა ადამიანებს დაკარგული iPhone– ის გამოყენებაში.



იმისათვის, რომ გამორთოთ Find My iPhone- ზე iOS 12 ან უფრო ადრე, გადადით „პარამეტრებში“, შეეხეთ მომხმარებლის სახელს, შეეხეთ „iCloud“ - ს და შემდეგ „გამორთეთ Find My iPhone'. Apple ID პაროლის შეყვანის შემდეგ, მომხმარებელს შეუძლია გამორთოთ Find My. თუ iPhone მუშაობს iOS 13 ან უფრო ახალი, გადადით „პარამეტრებში“, შეეხეთ მომხმარებლის სახელს, იპოვნეთ „ძებნა ჩემი“ და შემდეგ შეეხეთ „გამორთეთ Find My iPhone“. ისევ, მომხმარებლის Apple ID პაროლი მოეთხოვება პროცესის დასასრულებლად.






წყარო: ვაშლი , ვაშლი