Snapchat-ის ანგარიშის წაშლა საკმაოდ მარტივია, მაგრამ მისი დროებით გამორთვა შეიძლება უფრო შესაფერისი ვარიანტი იყოს. აი, რა უნდა იცოდეთ.
წაშლის ნაცვლად ა Snapchat ანგარიში მთლიანად, მომხმარებლებს შეუძლიათ უბრალოდ გამორთონ თავიანთი ანგარიში. თუმცა, აქ არის რამდენიმე პუნქტი, რომელიც უნდა იცოდეთ, მათ შორის, როგორ მუშაობს Snapchat-ის დეაქტივაციის (და წაშლის) პროცესი. ასევე არსებობს საკითხი, თუ რამდენ ხანს უნდა გაააქტიუროს მომხმარებელმა Snapchat ანგარიში, სანამ ის სამუდამოდ გაქრება.
Snapchat წლების განმავლობაში რჩებოდა უაღრესად პოპულარულ პლატფორმად და ეს გამოწვეულია სოციალური მედიის სივრცეში გაზრდილი კონკურენციის მიუხედავად. მიუხედავად იმისა, რომ სხვა „დიდი სოციალისტები“ განსხვავებულ ფუნქციებს გვთავაზობენ და სხვადასხვა მიზნებს ემსახურებიან, ზოგიერთი ხარვეზი იხურება. ამის ყველაზე ნათელი მაგალითია Snapchat Stories. მიუხედავად იმისა, რომ Snapchat Stories ადრე ორიგინალური იდეა იყო, ის ცოტა ხნით კოპირებული და ტირაჟირებული იყო Instagram-ზე, Facebook-ზე, WhatsApp-ზე და Twitter-ზეც კი.
დაკავშირებული: როგორ შევაჩეროთ შემთხვევითი ადამიანების დამატება Snapchat-ზე
იქნება ეს ზოგიერთი კონკურენტული ფუნქციის გამოცდა თუ უბრალოდ Snapchat-ისგან შესვენება, მომხმარებლებს შეუძლიათ საკმაოდ მარტივად გამორთეთ მათი Snapchat ანგარიში დროებით. სინამდვილეში, ანგარიშის დეაქტივაცია არაფრით განსხვავდება Snapchat-ის თვალში მისი წაშლისგან, რადგან დეაქტივაციის პროცესი პირველი ნაბიჯია ანგარიშის წაშლისკენ. Snapchat-ის ანგარიშის დეაქტივირებულ მდგომარეობაში დასაყენებლად, მომხმარებელს დასჭირდება შესვლა Snapchat ვებ პორტალზე მათი ჩვეულებრივი მომხმარებლის სახელით (ან ელექტრონული ფოსტით) და პაროლით. შესვლის შემდეგ მომხმარებელს ექნება შესაძლებლობა წაშალოს თავისი ანგარიში. მიუხედავად იმისა, რომ ეს სუპერ მუდმივ ჟღერს, ეს ასე არ არის.
როგორ მუშაობს დეაქტივაცია და წაშლა (და რამდენი ხანი გაქვთ)
მიუხედავად იმისა, გსურთ ანგარიშის დროებით გამორთვა ან სამუდამოდ წაშლა, პირველი ნაბიჯი არის ანგარიშის მონიშვნა წაშლისთვის ზემოთ მოცემული ნაბიჯების გამოყენებით. დასრულების შემდეგ, ანგარიში ავტომატურად შეიყვანს დეაქტივირებულ სტატუსს. ამ პერიოდის განმავლობაში, ანგარიშს არ შეუძლია დაუკავშირდეს სხვა მომხმარებლებთან პლატფორმაზე. დეაქტივაციის პერიოდი ძალაში რჩება 30 დღის განმავლობაში და როგორც კი ეს პერიოდი დასრულდება, ანგარიში იშლება. მოკლედ, ყველას, ვინც დროებით გამორთავს Snapchat-ის ანგარიშს, შეუძლია დატოვოს ის დეაქტივირებული მაქსიმუმ 30 დღის განმავლობაში. როგორც კი ეს 30 დღე ამოიწურება, შეუძლებელი იქნება ანგარიშზე წვდომის აღდგენა.
Როდესაც მზადაა ისევ დაბრუნდეს Snapchat-ის სამყაროში , პროცესი საკმაოდ მარტივია და არც კი საჭიროებს ვებ პორტალს. ამის ნაცვლად, უბრალოდ შედით Snapchat აპში და ეს არის ის. Snapchat აღნიშნავს, რომ შესაძლოა 24 საათამდე დასჭირდეს ანგარიშის დეაქტივაციისგან ხელახლა გააქტიურებაზე გადასვლა, ამიტომ მომხმარებლებს შესაძლოა არ სურდეს მისი დატოვება ბოლო დღემდე ანგარიშის ხელახლა გასააქტიურებლად. და დეაქტივაციისგან განსხვავებით, ელფოსტის მისამართის გამოყენება შეუძლებელია აპში ხელახლა შესვლისა და ანგარიშის ხელახლა გასააქტიურებლად. სხვა სიტყვებით რომ ვთქვათ, თქვენ მოგიწევთ Snapchat-ის ფაქტობრივი მომხმარებლის სახელის გამოყენება პაროლთან ერთად, ამიტომ შესაძლოა ღირდეს ჩანიშვნა იმის შესახებ, თუ რა არის ისინი ანგარიშის გამორთვამდე.
და სულ ეს არის. Snapchat აღნიშნავს, რომ ის 'შეიძლება შეინარჩუნოს გარკვეული პერსონალური მონაცემები' წაშლილი ანგარიშებისთვის, მაგრამ ეს ყველაფერი უმნიშვნელოა. როგორც Snapchat განმარტავს, 'მაგალითად, ჩვენ შევინარჩუნებთ ინფორმაციას ნებისმიერი შესყიდვის შესახებ, რომელიც შეიძლება გქონდეთ Snapchat-ის მეშვეობით და როცა დაეთანხმებით ჩვენს მომსახურების პირობებსა და კონფიდენციალურობის პოლიტიკას.' იურიდიული პირობები დაცულია, მაგრამ თქვენი ყველა ფოტო, მეგობრები და სხვა პერსონალური მონაცემები წაიშლება თქვენს ანგარიშთან ერთად. ამის გამო, კარგი იდეაა Snapchat-ის ფოტოების/ვიდეოების სარეზერვო ასლის შექმნა სხვა აპში (როგორიცაა Google Photos ან iCloud Photos), რათა დარწმუნდეთ, რომ კვლავ შეძლებთ მათზე წვდომას მაშინაც კი, როცა Snapchat ანგარიში მკვდარია და წავიდა.
შემდეგი: რა ემართება თქვენს მოგონებებს Snapchat-ის წაშლისას?
წყარო: Snapchat