მიიღეთ შეტყობინებები მეგობრების მდებარეობის შესახებ Google Maps-ზე

ᲠᲐ ᲤᲘᲚᲛᲘᲡ ᲡᲐᲜᲐᲮᲐᲕᲐᲓ?
 
გამოქვეყნებულია 2022 წლის 27 ივლისს

მეგობრებთან მდებარეობის გაზიარების გარდა, Google Maps ახლა გასცემს შეტყობინებებს, როდესაც მომხმარებელი ჩამოდის ან ტოვებს ადგილს. აი, როგორ დააყენოთ იგი.










ლედი გაგა ამერიკულ საშინელებათა ისტორიების მე-6 სეზონში

მომხმარებლებს ახლა შეუძლიათ მიიღონ შეტყობინებები მათი მეგობრების მდებარეობის შესახებ გუგლის რუკა . ეს ფუნქცია შესანიშნავია იმისთვის, რომ იცოდეთ სად არიან მეგობრები მათთან შეხვედრისას. ეს ასევე შეიძლება იყოს უსაფრთხოების შესანიშნავი ფუნქცია იმის დანახვა, თუ როდის დაბრუნდა მათი მეგობარი სახლში უსაფრთხოდ ღამის გასვლის შემდეგ. ან თუ ისინი ხვდებიან უცნობს პაემანზე.



Google-მა მსგავსი ფუნქცია მაისში შემოიტანა. მომხმარებლებს შეეძლოთ დააგდოთ პინი და გაუზიარონ ეს მდებარეობა მეგობრებს. იგი მუშაობდა მდებარეობის გაზიარების ფუნქციის ანალოგიურად. პინის დასაგდებლად, მომხმარებლები ირჩევენ ადგილს რუკაზე და აკავებენ, შემდეგ აირჩევენ მისამართს და გაუზიარებენ მას კონტაქტს. ეს იყო მოსახერხებელი ინსტრუმენტი იმის გასაზიარებლად, თუ სად იქნებოდა შეხვედრის ადგილი. მდებარეობის გაზიარების ფუნქცია უფრო შორს წავიდა.

დაკავშირებული: როგორ ვნახოთ გადასახადის ფასები Google Maps-ზე






ეს არის მდებარეობის გაზიარების ფუნქციის დამატება. მას შემდეგ, რაც მომხმარებელმა გააზიარებს თავისი მდებარეობა, მას შეუძლია დააყენოს შეტყობინებები ამ ადამიანის მდებარეობის შეცვლის შესახებ. გადადით Google Maps აპი და აირჩიეთ მომხმარებელი, რომელმაც გააზიარა მათი მდებარეობა. შემდეგ აირჩიეთ „დამატება“ „შეტყობინებების“ გვერდით. აქედან, მომხმარებელს შეუძლია აირჩიოს შეტყობინების მიღება, როდესაც მომხმარებელი ჩამოდის ან ტოვებს გარკვეულ ადგილებს. ზედა, აირჩიეთ ადგილმდებარეობა. გამოჩნდება pop-up, რომელიც სთხოვს მომხმარებელს შეინახოს შეტყობინება. შემდეგ, ბოლოში, გადართეთ, უნდა იყოს გაფრთხილებული მათი ჩამოსვლის ან წასვლისას.



მიიღეთ შეტყობინებები, როდესაც განახლებული მდებარეობა ეგზავნება მეგობრებს

მომხმარებელს არა მხოლოდ შეუძლია მიიღოს თავისი მეგობრების განახლებული მდებარეობების მდებარეობები, არამედ შეუძლია დაინახოს, როდის ეგზავნება მათი მდებარეობა სხვებს. პირველი, დაბრუნდით აპლიკაციაში. შემდეგი, აირჩიეთ პროფილის სურათი და დააწკაპუნეთ 'პარამეტრები'. შემდეგ გადადით ქვემოთ 'შეტყობინებებზე' და შემდეგ 'მდებარეობა და პროფილი'. შემდეგი, აირჩიეთ „Google მდებარეობის გაზიარება (თქვენ).“ მომხმარებლებს შეუძლიათ აირჩიონ, რომ შეტყობინებები იყოს ჩართული, გამორთული ან მხოლოდ აპში.






მომხმარებლებმა უნდა გაითვალისწინონ, რომ მათ შეუძლიათ მიიღონ შეტყობინებები მხოლოდ მაშინ, როდესაც ვინმემ უკვე გაუზიარა მათ მდებარეობა. ამის შემდეგ მომხმარებელი მიიღებს Push შეტყობინებას გუგლის რუკა აპლიკაცია და ელ.წერილი. ისინი ასევე მიიღებენ განმეორებით ყოველთვიურ წერილებს, თუ მდებარეობის გაზიარება დიდხანს დარჩება. როდესაც მომხმარებელს სურს შეწყვიტოს თავისი მდებარეობის გაზიარება, საკმარისია დაბრუნდეს აპში და შეარჩიოს „მდებარეობის გაზიარება“, შეეხეთ მომხმარებელს და აირჩიეთ „გაჩერება“. გარდა ამისა, მათ ასევე შეუძლიათ „მოითხოვონ“ ამ კონტაქტის მდებარეობა, რომელიც გზაც.



შემდეგი: როგორ შევამოწმოთ რეალურ დროში ტრაფიკი Google Maps-ზე

წყარო: Google

არის სუფთა სამაგისტრო უსაფრთხო ჩემი ტელეფონისთვის